Mandľová bábovka
Mandľové minibábovky s pistáciami
Autor receptu: redakcia
Pripravte svoje gurmánske jazýčky aj nosíky na záplavu vianočných dobrôt a upečte si mandľové tortičky.
24 ks porcií |
15 (+ odležanie) minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme silikónové formičky v tvare malých báboviek. Maslo necháme v teple úplne zmäknúť.
- V miske zmiešame preosiatu múku
s práškovým cukrom a mandľovou múkou. Vmiešame bielky. Nakoniec zapracujeme úplne zmäknuté maslo. Cesto by malo byť riedke. Misu prikryjeme fóliou a necháme v chladničke hodinu odležať.
- Odležaným cestom naplníme formy na malé bábovky. Tie naše boli asi 4 cm vysoké a asi 2,5 cm široké. Naplnené formy položené na plechu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.
- Po upečení necháme krátko vychladnúť vo formičkách a potom vyklopíme na kovovú mriežku.
- Vychladnuté minibábovky posypeme najemno nasekanými pistáciami.