Mandľová bábovka

Mandľové minibábovky s pistáciami

Autor receptu: redakcia

Pripravte svoje gurmánske jazýčky aj nosíky na záplavu vianočných dobrôt a upečte si mandľové tortičky.

24 ks
porcií
15 (+ odležanie) minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme silikónové formičky v tvare malých báboviek. Maslo necháme v teple úplne zmäknúť.
  2. V miske zmiešame preosiatu múku s práškovým cukrom a mandľovou múkou. Vmiešame bielky. Nakoniec zapracujeme úplne zmäknuté maslo. Cesto by malo byť riedke. Misu prikryjeme fóliou a necháme v chladničke hodinu odležať.
  3. Odležaným cestom naplníme formy na malé bábovky. Tie naše boli asi 4 cm vysoké a asi 2,5 cm široké. Naplnené formy položené na plechu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.
  4. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo formičkách a potom vyklopíme na kovovú mriežku.
  5. Vychladnuté minibábovky posypeme najemno nasekanými pistáciami.