Mandľové „gazelie rohy“
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
25 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Zo surovín spracujeme hladké cesto a necháme
ho 20 minút odpočívať zabalené vo fólii.
Náplň: Lúpané
mandle zmiešame so všetkými surovinami v mixéri a rozmixujeme
na hmotu podobnú marcipánu. Cesto rozvaľkáme
na 3 mm tenký plát. Vykrajujeme 10 – 12 cm
kolieska. - Z náplne vytvarujeme tenké šúľance vo veľkosti
1,5 x 4 cm. Do prvej tretiny cesta poukladáme šúľance.
Okraje cesta potrieme vyšľahaným vajcom či vodou.
Cesto uzatvoríme a okraje môžeme dekorovať pomocou
vidličky.
- Tvarujeme rožteky v tvare polmesiaca, potrieme ich
vyšľahaným vajcom a poukladáme na papier na pečenie.
Pečieme pri 180 °C 10 – 15 minút.
|