Bezlepková mandľová kaša
Mandľová kaša bez lepku s čučoriedkovou omáčkou
Autor receptu: novalim
Ako začínate deň vy? My dobrou hydratáciou a kvalitnými výživnými raňajkami - ako inak - bez lepku.* Dnes sme si dopriali
mandľovú kašu so škoricou a vanilkou. Poliali sme si ju úžasnou čučoriedkovou omáčkou a posypali opraženými chrumkavými
vlašskými orechmi. Takýto štart do nového dňa si môžete s naším receptom dopriať aj vy.
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- 1 hrnček = 250 ml. Do hlbšieho hrnca vysypeme mleté mandle spolu s ryžovou múkou. Zalejeme mliekom, pridáme škoricu, vanilku a za stáleho miešania privedieme k varu.
- Potom znížime teplotu varenia a varíme opäť za stáleho miešania, až kým kaša nezhustne na požadovanú konzistenciu. Pokiaľ sa nám zdá príliš hustá, môžeme priliať ešte mlieko. Uvarenú kašu odstavíme, necháme mierne vychladnúť a potom primiešame tekutý med.
- Do iného hrnca nasypeme umyté čučoriedky spolu s ostatnými ingredienciami na omáčku. Privedieme k varu, znížime teplotu varenia a varíme až do zhustnutia. Počas varenia premiešavame.
- Kašu nalejeme do misiek, na povrch dáme trochu čučoriedkovej omáčky, drobné ovocie a na sucho opražené posekané vlašské orechy.