Bezlepková mandľová kaša

Mandľová kaša bez lepku s čučoriedkovou omáčkou

Autor receptu: novalim

Ako začínate deň vy? My dobrou hydratáciou a kvalitnými výživnými raňajkami - ako inak - bez lepku.* Dnes sme si dopriali mandľovú kašu so škoricou a vanilkou. Poliali sme si ju úžasnou čučoriedkovou omáčkou a posypali opraženými chrumkavými vlašskými orechmi. Takýto štart do nového dňa si môžete s naším receptom dopriať aj vy.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 1 hrnček = 250 ml. Do hlbšieho hrnca vysypeme mleté mandle spolu s ryžovou múkou. Zalejeme mliekom, pridáme škoricu, vanilku a za stáleho miešania privedieme k varu.
  2. Potom znížime teplotu varenia a varíme opäť za stáleho miešania, až kým kaša nezhustne na požadovanú konzistenciu. Pokiaľ sa nám zdá príliš hustá, môžeme priliať ešte mlieko. Uvarenú kašu odstavíme, necháme mierne vychladnúť a potom primiešame tekutý med.
  3. Do iného hrnca nasypeme umyté čučoriedky spolu s ostatnými ingredienciami na omáčku. Privedieme k varu, znížime teplotu varenia a varíme až do zhustnutia. Počas varenia premiešavame.
  4. Kašu nalejeme do misiek, na povrch dáme trochu čučoriedkovej omáčky, drobné ovocie a na sucho opražené posekané vlašské orechy.