Mandazi fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 26. mája 2015

Recept som našla na stránke: http://africanbites.com/ , je to veľmi podobné našim šiškám, len tieto majú nádhernú kardamonovú vôňu, náš syn skonštatoval: "Ako keby Zobraziť celý popisRecept som našla na stránke: http://africanbites.com/ , je to veľmi podobné našim šiškám, len tieto majú nádhernú kardamonovú vôňu, náš syn skonštatoval: "Ako keby som jedol Masala chai" Ani netuším, či je to pôvodný recept, alebo je viac podôb tohto receptu, ja som natrafila na tento a tak Vám ho ponúkam na odskúšanie, ak Vás osloví.

20 minút
príprava

Suroviny

450 g
100 g
20 g
40 g strúhaný
1 ks
15 cl
15 cl vlažná
1 ČL zarovnaná
4 tobolky
1 ČL zarovnaná nastrúhaný
1 mokka lyžička
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Postup je klasický, ako pri každom kysnutom ceste. Z vody a štipky cukru si pripravíme kvások, pokiaľ vzíde, nachystáme si všetky suroviny do misky, v ktorej budeme miesiť cesto.

    Mandazi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Semienka kardamonu vylúpeme z toboliek a podrvíme ich, aby nám v ceste ostali maličké kúsky, keď máme kvások nakysnutý vymiesime polotuhé cesto a necháme ho približne hodinu kysnúť na teplom mieste.

    Mandazi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto ešte predtým ako ho vyklopíme na pracovnú dosku premiesime, dosku jemne pomúčime a cesto rozvaľkáme približne na rozmer 30 x 40 cm o hrúbke asi 5-7 mm. Nakrájame na pásy široké 5 cm a tie nakrájame na trojuholniky...naukladáme ich na čistú utierku a necháme asi 15-20 minút podkysnúť.

    Mandazi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo vyššej panvici si zohrejeme väčšie množstvo oleja, alebo masti, na čom radšej smažíte,necháme dobre zohriať a mandazi v horúcom oleji smažíme presne, ako naše šišky, tak, aby plávali a opečieme z obidvoch strán pokiaľ nebudú mať zlatistú farbu, kedže sú africké, môžeme do tmavšia :) Naukladáme ich na papierové utierky, aby stiekol prebytočný tuk a ak chceme pocukrujeme ich. Sú ľahké, naduté a krásne prevoňané koreninami, priam láka ku nim uvariť šálku čaju s mliekom a štipkou kardamonu a vychutnať si májový večer, vyskúšajte ich a naše šišky dostanú iní rozmer...

    Mandazi (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mijaita
@zuzanka to musí být výborné a přitom jde jen o nápad jak ochutit jednoduché těsto. Mám směs na masala tea, používám, ano, ta chuť bude velmi podobná. Možná to zkusím někdy až přijdou hosté. Určitě recept nezapadne a bude pečlivě uložen :-)
katka78
Zaujímavá dobrota! Ale teraz mimo jedla .. @Zuzanka1367 vždy sa teším aj tvojim fotkám, pozerám si ich podrobne ako tie obrázky v časopisoch, kde sa hľadajú rozdiely - s tým rozdielom, že neporovnávam dva obrázky, ale hľadám, čo zaujímavé je na tom jednom :-) Dnes som našla nenápadnú mačku v pyramíde :-) Na vareche ma bavia nielen recepty, ale aj fotky. Mnohí z vás majú svoj nezameniteľný rukopis, ktorý už na prvý pohľad poznám. Pekne a pekne :-)
smejkad
@2010 , ten tvoj vypada tiez lakavo :-)
akurat sa tu na mna skaredia tri velke prezrete banany, kolko asi tych sisiek vyjde?
dakujem :-)
zuzanka1367
@mijaita to sa poteším, ak nájde uplatnenie, @frezia teším sa na odozvu, dúfam, že nesklamú, @kukulienka71 ,@adakovalinka ,@violeta ,@elixir ,@mamata1 ,@vybusn á srdečná vďaka za pekné slová, @afataga ,krabička by mohla byť aj ozdobný črepník :) ale mne z nej chutí pečivo...,@katka78 presne ako píšeš, každá ma nezameniteľný štýl, veru už aj ja poznám podľa úvodnej fotky, od koho je recept, potešila si ma :) @2010 rada odskúšam aj Tvoju verziu, to je ako u nás s kapustnicou, každá je hodná odskúšania :) Ďakujem Vám.
evanaaa
Na takýchto " mandazišiškách " by som si aj ja pochutila, ale ak by som si na ne aj trúfla, chýbala by mi hlavná pochutina do nich - kardamom, kde sa dá zohnať?
havino
Ty vieš tak fotkami nalákať človeka... rada by som okoštovala, uložím si, ked nás bude viac milovníkov kysnutého, som zvedavá na chuť
zuzanka1367
@farbuska @mesiar ďakujem za Vaše pekné slová, @evanaaa dá sa kúpiť v Bio predajňach, ale videla som ho aj v Tescu, @salinka , chutia ako šišky s pikantnou príchuťou, ten kokos tam bolo
cítiť jemne až na druhý deň, v čerstvých som ho necítila, ale čo tu vypisujem, radšej odskúšaj :) Ďakujem Vám všetkým.
zuzanka1367
@havino ,ja som sa táák snažila:) som rada, že som ťa nalákala, @cesminaz ,ja sem chodím obdivovať Tvoje recepty z kysnutého cesta, potešilo ma, že si niečo našla aj u mňa :) Vďaka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia