Mandazi (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Recept som našla na stránke: http://africanbites.com/ , je to veľmi podobné našim šiškám, len tieto majú nádhernú kardamonovú vôňu, náš syn skonštatoval: "Ako keby som jedol Masala chai" Ani netuším, či je to pôvodný recept, alebo je viac podôb tohto receptu, ja som natrafila na tento a tak Vám ho ponúkam na odskúšanie, ak Vás osloví.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Postup je klasický, ako pri každom kysnutom ceste. Z vody a štipky cukru si pripravíme kvások, pokiaľ vzíde, nachystáme si všetky suroviny do misky, v ktorej budeme miesiť cesto.
  2. Semienka kardamonu vylúpeme z toboliek a podrvíme ich, aby nám v ceste ostali maličké kúsky, keď máme kvások nakysnutý vymiesime polotuhé cesto a necháme ho približne hodinu kysnúť na teplom mieste.
  3. Cesto ešte predtým ako ho vyklopíme na pracovnú dosku premiesime, dosku jemne pomúčime a cesto rozvaľkáme približne na rozmer 30 x 40 cm o hrúbke asi 5-7 mm. Nakrájame na pásy široké 5 cm a tie nakrájame na trojuholniky...naukladáme ich na čistú utierku a necháme asi 15-20 minút podkysnúť.
  4. Vo vyššej panvici si zohrejeme väčšie množstvo oleja, alebo masti, na čom radšej smažíte,necháme dobre zohriať a mandazi v horúcom oleji smažíme presne, ako naše šišky, tak, aby plávali a opečieme z obidvoch strán pokiaľ nebudú mať zlatistú farbu, kedže sú africké, môžeme do tmavšia :) Naukladáme ich na papierové utierky, aby stiekol prebytočný tuk a ak chceme pocukrujeme ich. Sú ľahké, naduté a krásne prevoňané koreninami, priam láka ku nim uvariť šálku čaju s mliekom a štipkou kardamonu a vychutnať si májový večer, vyskúšajte ich a naše šišky dostanú iní rozmer...