Mandarínkovo-kivi lekvár s čokoládovým likérom fotorecept
Foto: izabella929
Mala som také mandarínky, ktoré mali kožu ako hroch. Ťažko sa šúpali a chuť horkastá. Pridala som k nim mäkké kivi a pripravila lekvár. Zobraziť celý popisMala som také mandarínky, ktoré mali kožu ako hroch. Ťažko sa šúpali a chuť horkastá. Pridala som k nim mäkké kivi a pripravila lekvár. S čokoládovým likérom som z nich vykúzlila vynikajúcu chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mandarínky a kivi som ošúpala.
-
2
Pokrájala na malé kocky.
-
3
Zasypala som cukrom a nechala presladzovať 24 hodín.
-
4
Druhý deň som tyčovým mixérom popučila ovocie a dala variť na sporák. Keď začal lekvár po 30 minútach hustnúť, pridala som k nemu vanilkový cukor a šťavu z jedného citrónu a ešte chvíľku povarila.
-
5
Pridala som k lekváru 2 PL čokoládového likéru a už som ho ďalej nevarila.
-
6
Urobila skúšku na tanieriku.
-
7
A ešte horúci plnila do čistých fliaš.
-
8
Fľaše som uzatvorila a prevrátila hore dnom na 10 minút.
-
9
Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem milá háji za tvoj komentár...
Áno ,máš pravdu bude použitý v niektorom ďalšom mojom zákusku...ďakujem pekne za komentár..
Obyčajný lekvár by ma ani nabavil, vždy použijem niečo čo vylepší jeho chuť..,iste že bude v niektorom z mojich zákuskov..ďakujem pekne za komentár..
Olinka máš pravdu má úžasnú chuť a ďakujem pekne za komentár...
Nuž vymyslela som už kadečo ale vždy mi tie chute vyšli...som rada,keď sa môj experiment vydarí..ďakujem pekne za komentik..
Túto súpravu som dostala od syna k narodeninám ,ale ju malo používam pri stolovaní...videla som túto súpravu u maďarskej priateľky,u českej priateľky a dokonca ju má aj priateľka v Indii..ďakujem pekne za pochvalu...
Takto má to naučila maminka,u nás sa nesmelo nič vyhadzovať a preto pokračujem v jej šľapajach,,,lekvar sa vydaril a nič nevyšlo nazmar...ďakujem pekne za komentár...