Foto: zuzickaaa1
Po dlhšej odmlke opäť jedna pochúťka :)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Malinová plnka: | |
350 g |
|
2 PL |
|
150 ml |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
300 g |
|
120 g |
|
20 g |
|
100 ml |
|
|
|
300 g |
|
Postup
-
1
Na začiatok uvaríme želatínu, ktorú dáme vychladnúť. No musíme dať pozor, aby nebola úplne tuhá. Rozmixujeme maliny s cukrom a dôkladne zmiešame so želatínou. Vyberieme si nádobu s väčším dnom, ja som si vybrala tortovú formu, obalíme fóliou a vylejeme do nej malinovú zmes. Ja som ju dala na hodinku stuhnúť do chladničky. Túto plnku si kľudne môžete pripraviť aj deň vopred.
-
2
Medzitým som si upiekla korpus. Zvolila som klasické piškótové cesto, ktoré som piekla asi 20 min. na 170°C. Na prípravu krému som použila tvaroh, mascarpone, pochúťkovú smotanu, práškový cukor. Všetko som spolu dobre rozmiešala do hladka a nakoniec som pridala vychladnutú, nie úplne tuhú želatínu. Taktiež som zmes vymiešala úplne do hladka. Tortu som začala plniť tak, že na prerezané piškótové cesto som naniesla prvú vrstvu krému, aj po stranách a doň som vložila malinovú plnku. Naň som naniesla ďalšiu vrstvu krému a zakryla vrchnou vrstvou piškótového cesta. Na záver som tortu pokryla ozdobným fondantom a ozdobila jedlými kryštálikmi. Torta tuhla v chladničke asi dve hodiny. Dobrú chuť :)
varecha.pravda.sk/recepty/malinova-torta-rozpravkova-foto...