Malinovo-ostružinová bublanina fotorecept
Foto: Izabella929
Veľmi jednoduchý krehký ovocný koláč na sviatočný deň.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
180 g |
|
štipka |
|
z 1 citróna (nastrúhaná) |
|
300 g |
|
100 ml |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
na špic noža |
|
čerstvé |
|
čerstvé |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Do vaječnej peny som pridala olej a smotanu a zľahka vmiešala.
-
2
Pridala som nastrúhanú kôru z jedného citróna.
-
3
Múku, prášok do pečiva, sódu som zmiešala, preosiala do vaječného základu a zľahka vmiešala s vareškou.
-
4
Maliny a ostružiny som takto dostala od susedky. Ovocie som umyla a nechala odkvapkať. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, vyliala som naň cesto a posypala ovocím.
-
5
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C, vložila som do nej plech a bublaninu som piekla 25 minút. Upečenú bublaninu som nechala vychladiť na mriežke.
-
6
Krájala som na rezy a vrch posypala práškovým cukrom. Prajem vám dobrú chuť.
Len sa obávam, že u mňa by sa to ovocie spracovania nedožilo, spráskala by som ho na posedenie! Bublaninu robím len s jahodami, ale toto musí byť výborné.
Uvažovala som tiež čo s tým, nebolo dosť ani na lekvár ani na zaváranie..tak som urobila bublaninu..veľmi krehká a veru si aj susedka ktorá darovala ovocie pochutnala..ďakujem pekne za komentár..)
Máš pravdu je krehučká a veľmi chutná..šľahačka v ceste bola dobrým nápadom..ďakujem pekne za komentár...
Ďakujem pekne za komentár.)
Ďakujem pekne za komentár.-)
Len som miesto mlieka použila šľahačku,nič viac...ďakujem pekne za komentár...
Áno patrí medzi jednoduché koláče,ale veľmi chutné so sezónnym.ovocim...dakujem pekne za tvoj komentár...
Milá Izi, pěkný receptík, o chuti nepochybuji, na fotech vypadá bublanina náramně. Hezký večer!
Teším sa že sa ti ovocný koláčik páči. .ďakujem pekne za komentár milá @haji ...