Ovocný koláč
Ovocný koláč

Malinovo-ostružinová bublanina fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. septembra 2020
Malinovo-ostružinová bublanina (fotorecept)
Foto: Izabella929

Veľmi jednoduchý krehký ovocný koláč na sviatočný deň.

20
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
180 g
štipka
z 1 citróna (nastrúhaná)
300 g
100 ml
150 ml
1 bal.
na špic noža
 čerstvé
 čerstvé
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Do vaječnej peny som pridala olej a smotanu a zľahka vmiešala.

    Malinovo-ostružinová bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som nastrúhanú kôru z jedného citróna.

    Malinovo-ostružinová bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku, prášok do pečiva, sódu som zmiešala, preosiala do vaječného základu a zľahka vmiešala s vareškou.

    Malinovo-ostružinová bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maliny a ostružiny som takto dostala od susedky. Ovocie som umyla a nechala odkvapkať. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, vyliala som naň cesto a posypala ovocím.

    Malinovo-ostružinová bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru som nechala vyhriať na 180 °C, vložila som do nej plech a bublaninu som piekla 25 minút. Upečenú bublaninu som nechala vychladiť na mriežke.

    Malinovo-ostružinová bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krájala som na rezy a vrch posypala práškovým cukrom. Prajem vám dobrú chuť.

    Malinovo-ostružinová bublanina (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mňam!
Len sa obávam, že u mňa by sa to ovocie spracovania nedožilo, spráskala by som ho na posedenie! Bublaninu robím len s jahodami, ale toto musí byť výborné.