Malá torta s čučoriedkami a mascarpone krémom fotorecept
Fakt jednoduchá torta. Len zmiešať, upiecť, dať ovocie a krém.
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Všetky suroviny na cesto zmiešame, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej menšej tortovej formy a upečieme pri 180 °C asi 20 minút. Moja forma mala priemer 18 cm. Ešte teplý korpus potrieme čučoriedkovým džemom. Kompót scedíme, šťavu odložíme a čučoriedky rozložíme na džem.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pripravíme si krém. Vymiešame mascarpone s cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku a kokos.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Krém rozdelíme na dve časti a jednu zafarbíme šťavou z kompótu.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Krém kladieme striedavo na čučoriedky, povrch zahladíme a dáme do chladničky.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Už si len pomaškrtiť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu