Makové šišky

Makový pampúch plnený jahodovou penou

Autor receptu: redakcia

Milujem jedlá ,ako od starej mamy’. Vždy je v nich dokonalá chuť aj popri skromnosti v surovinách i vo výzdobe. No a ešte tretí rozmer – návrat do detstva, keď som chodieval k babke na prázdniny. Ako kuchár profesionál si najlepšie uctím jej božské koláče – hoci aj môj najobľúbenejší kysnutý s ríbezľami a mrveničkou – novými nápadmi, čo ich trochu ozvláštnia a skrášlia.

8
porcií
90 minút
príprava

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť približne 45 minút. Potom ho mierne rozvaľkáme a vykrojíme pohárom šišky. Necháme ich ešte jednotlivo podkysnúť a vysmážame na oleji v hrnci tak, aby plávali.
  2. Pena: Medzitým rozmixujeme jahody, zo smotany, stužovača a z cukru vyšľaháme šľahačku, do ktorej vmiešame vymixované jahody.
  3. Vysmažené pampúchy prekrojíme na polovicu, naplníme penou a dozdobíme ovocím.