Makový koláč
Makový koláčik s citrónovou polevou
Autor receptu: dorko
Rýchly a dokonalý, zvládne aj
začiatočník.
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelime bielky od zltkov, jeden bielok odlozime bokom na polevu. Zvysne bielky vyslahame na sneh.
- Zltky vymiesame s cukrom do peny, pridame zmaknute maslo, potom muku zmiesanu s kypriacim praskom a makom, nakoniec po troche prilejeme mlieko a rum a dobre premiesame.
- Do zmesi zlahka zamiesame sneh a citronovu koru a vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech.
- Pecieme na 180 °C asi 25-30 minut.
- Zatial si v mixeri vymiesame 1 bielok, praskovy cukor a stavu z 1/2 citrona (podla potreby mozme pridat) a nalejeme na este teply kolac. Treba dat pozor, aby nebola riedka, lebo potom vcucne do kolaca tak ako mne :(
- Nechame mierne stuhnut (nie uplne zaschnut, lebo potom sa lame) a teplym nozom nakrajame.