Makový koláč

Makový koláčik s citrónovou polevou

Autor receptu: dorko

Rýchly a dokonalý, zvládne aj začiatočník.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelime bielky od zltkov, jeden bielok odlozime bokom na polevu. Zvysne bielky vyslahame na sneh.
  2. Zltky vymiesame s cukrom do peny, pridame zmaknute maslo, potom muku zmiesanu s kypriacim praskom a makom, nakoniec po troche prilejeme mlieko a rum a dobre premiesame.
  3. Do zmesi zlahka zamiesame sneh a citronovu koru a vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech.
  4. Pecieme na 180 °C asi 25-30 minut.
  5. Zatial si v mixeri vymiesame 1 bielok, praskovy cukor a stavu z 1/2 citrona (podla potreby mozme pridat) a nalejeme na este teply kolac. Treba dat pozor, aby nebola riedka, lebo potom vcucne do kolaca tak ako mne :(
  6. Nechame mierne stuhnut (nie uplne zaschnut, lebo potom sa lame) a teplym nozom nakrajame.