Makový deň a noc fotorecept
Foto: ancicka
Asi to poznáte, že potrebujete narýchlo niečo upiecť, a nie vždy máte všetko, čo by ste potrebovali. Treba otvoriť špajzu, chladničku a ukuchtiť z Zobraziť celý popisAsi to poznáte, že potrebujete narýchlo niečo upiecť, a nie vždy máte všetko, čo by ste potrebovali. Treba otvoriť špajzu, chladničku a ukuchtiť z toho, čo je po ruke. Ja som bola tiež teraz v takej situácii a tu je výsledok. Koláčik je na svete a je chutný, vláčny a zmizol, ani sa nestihlo po ňom zaprášiť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
5 ks |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
z pol citróna |
|
300 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
Poleva: | |
1 bal. (alebo ovocný sirup) |
|
1,5 bal. |
|
600 ml |
|
podľa chutí |
|
Postup
-
1
Maslo s cukrom vyšľahám do peny, počas šľahania pridávam po jednom vajíčku a zašľahám.
-
2
Kedže som doma nemala citrón, tak som nahradila cukor s citrónovou kôrou.
-
3
Do vyšľahaného masla pridám múku zmiešanú s kypriacim práškom a 50 ml mlieka. Dobre premiešam...
-
4
...a časť svetlého cesta lyžicou rozmiestnim po kôpkach na vymastený plech.
-
5
Do zbytku cesta pridáme mletý mak...
-
6
...a 50 ml mlieka, aby cesto nebolo husté, zamiešam.
-
7
Makové cesto rozmiestníme pomedzi svetlé cesto.
-
8
Rozotriem na celý plech a upečiem. Upečený nechám trocha vychladiť.
-
9
Medzi tým si uvarím polevu (mala som doma malinovú, no miesto šumienky môžeme použiť aj ovocný sirup, asi 100 ml./ Vo vode nechám šumienku vyšumieť a pridám zlatý klas, v mojom prípade Frutina. Pridám trocha cukru a uvarím puding. Zo šumienky je poleva kyselkavá.
-
10
Uvarenú ešte teplú vylejem na koláč a rovnomerne rozotriem. Nechám stuhnúť.
-
11
Dobrú chuť.
veruže je lepší,pozdravujem.
to už je na tebe,čo ti cutí lepšie.