Makovo-kokosový zákusok s čokoládou fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchý hrnčekový zákusok, ktorý poteší aj najnáročnejších. Zákusok dvoch chutí vhodný na každú príležitosť, sviatky, oslavy.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
1/2 hrnčeka (jemný) |
|
1/2 hrnčeka (mletý) |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl |
|
100 g kvalitná rozpustená |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
(na potretie korpusu) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie + mlieko.
-
2
Vajíčka vyšľaháme do penista, postupne pridáme cukor, šľaháme. Striedavo pridávame mlieko, olej a vlažnú rozpustenú čokoládu. Múku preosejeme, spojíme s kypriacim práškom do perníka, mletým makom, kokosom a zmes po častiach vmiešame do vajíčkového základu.
-
3
Tortovú formu (priemer 26 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou.
-
4
Cesto vylejeme do formy, rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút, kontrolujeme špáradlom.
-
5
Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z tortovej formy a odstránime papier na pečenie.
-
6
Vrch korpusu potrieme džemom. Pripravíme čokoládovú polevu, ktorú nanesieme na džem a necháme stuhnúť.
-
7
Po stuhnutí ozdobíme podľa seba. Ochutnávka - takto vyzerá rez. Dobrú chuť všetkým.
Aj Tebe milá @haji ,krásnu nedeľu.