Čokoládový koláč
Makovo-kokosový zákusok s čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý hrnčekový zákusok, ktorý poteší aj
najnáročnejších. Zákusok dvoch chutí vhodný na každú príležitosť, sviatky, oslavy.
10-12 porcií |
30-40 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky ingrediencie + mlieko.
- Vajíčka vyšľaháme do penista, postupne pridáme cukor, šľaháme. Striedavo pridávame mlieko, olej a vlažnú rozpustenú čokoládu. Múku preosejeme, spojíme s kypriacim práškom do perníka, mletým makom, kokosom a zmes po častiach vmiešame do vajíčkového základu.
- Tortovú formu (priemer 26 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Cesto vylejeme do formy, rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút, kontrolujeme špáradlom.
- Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z tortovej formy a odstránime papier na pečenie.
- Vrch korpusu potrieme džemom. Pripravíme čokoládovú polevu, ktorú nanesieme na džem a necháme stuhnúť.
- Po stuhnutí ozdobíme podľa seba. Ochutnávka - takto vyzerá rez. Dobrú chuť všetkým.