Makovo-jablkový koláč s čokoládou
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 120 g |
|
| 1 bal. |
|
| 80 g |
|
| 1 bal. |
|
| 150 g mletý |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 3 ks stredné |
|
| 4-5 PL |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| trochu |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme do penista s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a zomletý mak a opäť miešame pri menších otáčkach.
- 2
Nakoniec pridáme ošúpané nahrubo nastrúhané jablká a zľahka ich vmiešame varechou.
- 3
Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie (30x20 cm) a pečieme na 180 °C zhruba 35 minút. Keďže cesto je vyššie, odporúčam preveriť špáradlom či je dostatočne upečené.
- 4
Hotový koláč necháme trochu vychladnúť, potrieme ho džemom a následne ozdobíme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a nakrájame.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Áno , je jednoduchý na prípravu a hotový raz dva :)