čerešne a mak - božská kombinácia (aspoň pre mňa)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 Pl |
|
|
|
|
| Plnka: | |
|
|
|
| 7 dl |
|
| 200 g mletý |
|
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ČL mletá |
|
| 1 ks |
|
| 3 ks |
|
| 4 PL (alebo mlieko) |
|
| 1 ČL |
|
| Poleva: | |
| 1 bal. |
|
Postup
-
1
Zmäknutý Palmarin a ostatné prísady na cesto vymiešame v mise a roztlačíme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme cca 15 minút na 180 stupňoch.
- 2
Pomletý mak zmiešame s cukrom, škoricou, žĺtkom, citrónovou kôrou a smotanou. Potom zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
- 3
Upečené cesto potrieme natenko lekvárom a poukladáme zavárané vykôstkované čerešne, na ktoré navrstvíme makovú plnku. Dáme späť do rúry piecť na cca 20 minút.
- 4
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou. Osvedčila sa mi poleva v prášku, pretože domáca poleva z roztopenej varovej čokolády a stuženého tuku príliš stvrdne a na makovej plnke sa zle krája.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu