Foto: sonulienka
Dnes som piekla makové pagáčiky a sú výborné tak si ich sem ukladám.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si čo budeme potrebovať.
-
2
Urobíme si kvások, preosejeme si múku a dáme všetky suroviny do múky dobre vypracujeme cesto. Keď je cesto vypracované dáme ho na 1 hodinu nakysnúť.
-
3
Po hodine cesto nakysnuté.
-
4
Cesto si rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech a necháme ich ešte asi 10 minút pod-kysnúť.
-
5
Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a osolíme hrubozrnnou morskou soľou.
-
6
A dáme ich piecť do rúry na 180 stupňov asi 15-20 minút do ružova. Ja mám teplovzdušnú rúru - ale každá si svoju rúru poznáte a viete ako Vám pečie. No a tu sú už upečené.
-
7
Detail. Sú výborné a som rada, že som ich vyskúšala - odporúčam.
1/2 litra mletého maku
1 kyslá smotana
1 smetol
3 dcl kryštálový cukor
Zmiesiť, potrieť vajíčkom, povykrajovať pagáče a piecť, Dobrú chuť!