Maková torta bez múky
pastry chef Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici, 11. februára 2022
Foto: Hotel Lomnica
Ideálny zákusok pre tých, ktorí majú radi mak, ale aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok alebo uprednostňujú koláče bez múky.
na 190 °C
Suroviny
Korpus: | |
7 ks |
|
140 g |
|
140 g mletý |
|
Makový krém: | |
300 ml |
|
300 g mletý |
|
250 g |
|
250 g |
|
80 ml |
|
20 g |
|
Mascarpone krém: | |
250 g |
|
50 g mletý |
|
100 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme a na konci pridáme mak. Zmes nalejeme do tortovej formy (priemer 28 cm) a pečieme pri 190 stupňoch približne 20 minút.
- 2
Makový krém: Mlieko prevaríme a zalejeme ním mak (najlepšie deň vopred). Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a pridáme doň vychladenú makovú zmes, nastrúhanú citrónovú kôru a rum.
- 3
Mascarpone krém: Vyšľaháme mascarpone, cukor a smotanu a nakoniec tiež pridáme mak.
- 4
Korpus rozrežeme na polovicu, naplníme makovým krémom, natrieme ním aj vrch a boky. Dáme schladiť. Nakoniec tortu natrieme ešte mascarpone krémom a ozdobíme podľa fantázie.
Tiež maková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu