Maková torta
Maková torta bez múky
Autor receptu: redakcia
Ideálny zákusok pre tých, ktorí majú radi mak, ale aj pre tých, ktorí
majú intoleranciu na lepok alebo uprednostňujú koláče bez múky.
Postup
- Korpus: Vajcia
s cukrom vyšľaháme a na konci pridáme
mak. Zmes nalejeme do tortovej formy (priemer 28 cm) a pečieme pri 190 stupňoch približne 20 minút.
- Makový krém: Mlieko prevaríme a zalejeme ním mak (najlepšie deň
vopred). Maslo s práškovým cukrom
vyšľaháme a pridáme doň vychladenú
makovú zmes, nastrúhanú citrónovú kôru a rum.
- Mascarpone krém: Vyšľaháme mascarpone, cukor
a smotanu a nakoniec tiež pridáme mak.
- Korpus rozrežeme na polovicu,
naplníme makovým krémom,
natrieme ním aj vrch a boky. Dáme schladiť.
Nakoniec tortu natrieme ešte mascarpone krémom
a ozdobíme podľa fantázie.