Maková torta

Maková torta bez múky

Autor receptu: redakcia

Ideálny zákusok pre tých, ktorí majú radi mak, ale aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok alebo uprednostňujú koláče bez múky.

20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme a na konci pridáme mak. Zmes nalejeme do tortovej formy (priemer 28 cm) a pečieme pri 190 stupňoch približne 20 minút.
  2. Makový krém: Mlieko prevaríme a zalejeme ním mak (najlepšie deň vopred). Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a pridáme doň vychladenú makovú zmes, nastrúhanú citrónovú kôru a rum.
  3. Mascarpone krém: Vyšľaháme mascarpone, cukor a smotanu a nakoniec tiež pridáme mak.
  4. Korpus rozrežeme na polovicu, naplníme makovým krémom, natrieme ním aj vrch a boky. Dáme schladiť. Nakoniec tortu natrieme ešte mascarpone krémom a ozdobíme podľa fantázie.