Maková roláda
Maková roláda

Maková roláda s tvarohom v čokoláde

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 23. januára 2018
Maková roláda s tvarohom v čokoláde
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
7 ks
150 g
1 bal
štipka
200 g
1/2 bal
Tvarohový krém:
250 g
250 ml
50 g
100 g
1 bal
100 g
100 g
3 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a druhou polovicou cukru. Hmoty spojíme a zľahka do nich zamiešame mak a prášok do pečiva.

  2. 2

    Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 30 minút pri 180 °C. Po upečení korpus otočíme, dáme dole papier, znovu otočíme, zrolujeme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Medzitým pripravíme tvarohovú náplň. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha. Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom a obe hmoty spojíme. Nakoniec zľahka zamiešame napučanú a roztopenú želatínu a kúsky jahôd. Korpus rozbalíme, potrieme džemom a rozotrieme naň tvarohovú hmotu. Opatrne zavinieme a dáme stuhnúť. Nakoniec potrieme roztopenou čokoládou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: