Maková bublanina so slivkami a ríbezľami fotorecept
Foto: Izabella929
Dostala som domáce čerstvé ríbezle a slivky, nič iné mi nenapadlo len bublanina. Teraz som ju robila s celým makom, lebo ja zásadne do Zobraziť celý popisDostala som domáce čerstvé ríbezle a slivky, nič iné mi nenapadlo len bublanina. Teraz som ju robila s celým makom, lebo ja zásadne do koláčov a zákuskov mak nemeliem, ani orechy. Orechy strúham nožom alebo drvím.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, postupne som prilievala olej a mlieko.
-
2
Múku, celý mak, sódu a prášok do pečiva som zmiešala a preosievala v malých dávkach do cesta a vareškou zľahka zamiešala.
-
3
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Pripravila som si ovocie, ktoré som umyla a ríbezle odstopkovala, slivky som prerezala na polovicu, vybrala kôstku. Na cesto som ukladala striedavo slivky hore reznou stranou a do jamky v slivke som dala niekoľko ríbezlí a vedľa slivky som urobila kôpku z ríbezlí. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a koláč sa piekol 20 min. Upečený som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Keď vychladol, nakrájala som ho na kocky.
-
5
Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu