Medovníky
Medovníky

Mäkké perníčky

dianavar - bez fotkydianavar, 4. decembra 2019

Prinášam Vám recept na vynikajúce mäkké medovníčky-perníčky. Sledujte recept!

60 minút
príprava
5-10 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
150 g
100 g (alebo Hera)
3 ks
3 PL
1  ČL
1  ČL
Poleva:
1 bal. (Dr.Oetker)
2  PL (alebo mlieko)




Postup

  1. 1

    Do misky dáme múku, cukor, perníkové korenie. Zamiešame. Potom pridáme vajcia, maslo, med a sódu bikarbónu. Opäť zamiešame. Cesto najprv miešame varechou alebo robotom a potom rukami. Na rovnú plochu si vysypeme múku, pomúčime si ruky a cesto spracúvame. Ochutnáme a podľa potreby doplníme suroviny.

  2. 2

    Cesto zabalíme do fólie a vložíme na 3 hodiny do chladničky (lepšie by bolo na celý deň).

  3. 3

    Pripravíme si plochu, na ktorej budeme cesto vaľkať a pomúčnime si ju (odporúčim aj valček trochu pomúčiť, aby sa cesto nelepilo). Cesto vytiahneme z chladničky a jemne rozvaľkáme. Teraz môžeme pomocou formičiek vykrajovať rôzne tvary.

  4. 4

    Hotové tvary poukladáme na plech s pečiacim papierom a vložíme do vopred rozohriatej rúry na 170 °C. Pečieme 5-10 min. Musíme sledovať ich farbu.

  5. 5

    Ak chceme mať medovníčky lesklé, jednoducho ich ešte horúce potrieme bielkom.

  6. 6

    Poleva: Polevu v prášku vysypeme do misky a pridáme 2 PL vody alebo mlieka, vymiešame. Potom polevu dáme do vrecúška na zdobenie. Môžeme zdobiť!

  7. 7

    Perníčky sú hotové a prajem dobrú chuť!!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia