Prinášam Vám recept na vynikajúce mäkké medovníčky-perníčky. Sledujte recept!
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
150 g |
|
100 g (alebo Hera) |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Poleva: | |
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
2 PL (alebo mlieko) |
|
Postup
-
1
Do misky dáme múku, cukor, perníkové korenie. Zamiešame. Potom pridáme vajcia, maslo, med a sódu bikarbónu. Opäť zamiešame. Cesto najprv miešame varechou alebo robotom a potom rukami. Na rovnú plochu si vysypeme múku, pomúčime si ruky a cesto spracúvame. Ochutnáme a podľa potreby doplníme suroviny.
- 2
Cesto zabalíme do fólie a vložíme na 3 hodiny do chladničky (lepšie by bolo na celý deň).
- 3
Pripravíme si plochu, na ktorej budeme cesto vaľkať a pomúčnime si ju (odporúčim aj valček trochu pomúčiť, aby sa cesto nelepilo). Cesto vytiahneme z chladničky a jemne rozvaľkáme. Teraz môžeme pomocou formičiek vykrajovať rôzne tvary.
- 4
Hotové tvary poukladáme na plech s pečiacim papierom a vložíme do vopred rozohriatej rúry na 170 °C. Pečieme 5-10 min. Musíme sledovať ich farbu.
- 5
Ak chceme mať medovníčky lesklé, jednoducho ich ešte horúce potrieme bielkom.
- 6
Poleva: Polevu v prášku vysypeme do misky a pridáme 2 PL vody alebo mlieka, vymiešame. Potom polevu dáme do vrecúška na zdobenie. Môžeme zdobiť!
- 7
Perníčky sú hotové a prajem dobrú chuť!!
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu