Medovníky

Mäkké perníčky

Autor receptu: dianavar

Prinášam Vám recept na vynikajúce mäkké medovníčky-perníčky. Sledujte recept!

60 minút
príprava
5-10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme múku, cukor, perníkové korenie. Zamiešame. Potom pridáme vajcia, maslo, med a sódu bikarbónu. Opäť zamiešame. Cesto najprv miešame varechou alebo robotom a potom rukami. Na rovnú plochu si vysypeme múku, pomúčime si ruky a cesto spracúvame. Ochutnáme a podľa potreby doplníme suroviny.
  2. Cesto zabalíme do fólie a vložíme na 3 hodiny do chladničky (lepšie by bolo na celý deň).
  3. Pripravíme si plochu, na ktorej budeme cesto vaľkať a pomúčnime si ju (odporúčim aj valček trochu pomúčiť, aby sa cesto nelepilo). Cesto vytiahneme z chladničky a jemne rozvaľkáme. Teraz môžeme pomocou formičiek vykrajovať rôzne tvary.
  4. Hotové tvary poukladáme na plech s pečiacim papierom a vložíme do vopred rozohriatej rúry na 170 °C. Pečieme 5-10 min. Musíme sledovať ich farbu.
  5. Ak chceme mať medovníčky lesklé, jednoducho ich ešte horúce potrieme bielkom.
  6. Poleva: Polevu v prášku vysypeme do misky a pridáme 2 PL vody alebo mlieka, vymiešame. Potom polevu dáme do vrecúška na zdobenie. Môžeme zdobiť!
  7. Perníčky sú hotové a prajem dobrú chuť!!