Kysnuté maslové rožteky
Kysnuté maslové rožteky

Mäkké maslové rožky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 18. septembra 2019
Mäkké maslové rožky (fotorecept)
Foto: olinecka

Vhodné pre rodiny s deťmi, ale aj pre veľkých. Výborné raňajky, desiata, olovrant.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
800 g
500-600 ml vlažná
1 bal.
2 PL
1 PL
70 g čerstvé rozpustené
Na potretie cesta:
150 g rozpustené
Na potretie rožtekov:
1 ks
2 PL
1 PL
Na posypanie:
podľa potreby
podľa potreby celý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava surovín na cesto.

    Mäkké maslové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme do väčšej misy. Pridáme droždie, cukor, soľ. Maslo rozpustíme. Múku, droždie, soľ, cukor premiešame urobíme jamku a prilievame striedavo po častiach vlažnú vodu maslo.

    Mäkké maslové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.

    Mäkké maslové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vykysnuti preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Mäkké maslové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozdelíme na 6-7 bochníkov.

    Mäkké maslové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, rozkrojíme na štyri časti, potrieme rozpusteným maslom, zrolujeme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

    Mäkké maslové rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové rožky potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého pridáme 2PL mlieka a 1PL medu. Posypeme sezamovymi semienkami, makom, alebo podľa seba.

    Mäkké maslové rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 20- 25 minút do zlatista. Prajem dobrú chuť.

    Mäkké maslové rožky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkný recept, postup aj rožky, krásná práce, klobouk dolů! Fota 7 a 8 jsou nádherná, rožky souměrné, jeden jako druhý a volají po nakousnutí, jsi šikulka!