Mäkké maslové rožky fotorecept
Foto: olinecka
Vhodné pre rodiny s deťmi, ale aj pre veľkých. Výborné raňajky, desiata, olovrant.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
800 g |
|
500-600 ml vlažná |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
70 g čerstvé rozpustené |
|
Na potretie cesta: | |
150 g rozpustené |
|
Na potretie rožtekov: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby celý |
|
Postup
-
1
Príprava surovín na cesto.
-
2
Múku preosejeme do väčšej misy. Pridáme droždie, cukor, soľ. Maslo rozpustíme. Múku, droždie, soľ, cukor premiešame urobíme jamku a prilievame striedavo po častiach vlažnú vodu maslo.
-
3
Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
4
Po vykysnuti preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Cesto rozdelíme na 6-7 bochníkov.
-
6
Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, rozkrojíme na štyri časti, potrieme rozpusteným maslom, zrolujeme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
7
Hotové rožky potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého pridáme 2PL mlieka a 1PL medu. Posypeme sezamovymi semienkami, makom, alebo podľa seba.
-
8
Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 20- 25 minút do zlatista. Prajem dobrú chuť.
Vyšlo 28 kusov po, ktorých sa zaprášilo.Maslova chuť kedy k tomu nepotrebuješ nič.Pozdravujem.
Ďakujem vieš , že maslo robí, svoje.Dakujem.
Naozajstná,fajnota.Dakujem za komentár.
To som rada , že sa recept , rožky páči, pozdravujem.
Veru chutné niet , čo dodať pozdravujem.