Kysnuté maslové rožteky
Mäkké maslové rožky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Vhodné pre rodiny s deťmi, ale aj pre veľkých. Výborné
raňajky, desiata, olovrant.
30 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup
- Príprava surovín na cesto.
- Múku preosejeme do väčšej misy. Pridáme droždie, cukor, soľ. Maslo rozpustíme. Múku, droždie, soľ, cukor premiešame urobíme jamku a prilievame striedavo po častiach vlažnú vodu maslo.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Po vykysnuti preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto rozdelíme na 6-7 bochníkov.
- Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, rozkrojíme na štyri časti, potrieme rozpusteným maslom, zrolujeme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Hotové rožky potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého pridáme 2PL mlieka a 1PL medu. Posypeme sezamovymi semienkami, makom, alebo podľa seba.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 20- 25 minút do zlatista. Prajem dobrú chuť.