Kysnuté maslové rožteky

Mäkké maslové rožky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Vhodné pre rodiny s deťmi, ale aj pre veľkých. Výborné raňajky, desiata, olovrant.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava surovín na cesto.
  2. Múku preosejeme do väčšej misy. Pridáme droždie, cukor, soľ. Maslo rozpustíme. Múku, droždie, soľ, cukor premiešame urobíme jamku a prilievame striedavo po častiach vlažnú vodu maslo.
  3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
  4. Po vykysnuti preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Cesto rozdelíme na 6-7 bochníkov.
  6. Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, rozkrojíme na štyri časti, potrieme rozpusteným maslom, zrolujeme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Hotové rožky potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého pridáme 2PL mlieka a 1PL medu. Posypeme sezamovymi semienkami, makom, alebo podľa seba.
  8. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 20- 25 minút do zlatista. Prajem dobrú chuť.