Mafiny s paradajkami a so slaninkou

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 22. marca 2015
Mafiny s paradajkami a so slaninkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto, plnka, prísady, zdobenie. Anglický mafin už dávno prekročil hranice krajiny Zobraziť celý popisKoláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto, plnka, prísady, zdobenie. Anglický mafin už dávno prekročil hranice krajiny a získal si priazeň na celom svete.

4
porcie
55 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 ml
21 g
250 g
4 PL
1 ks
štipka
1/2 čl
1 ks
1 PL
50 g
50 g
12 ks
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame mlieko, rozpustíme droždie, pridáme múku, maslo, vajce a korenie na pizzu. Vymiesime hladké cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto asi na 35 minút.

  2. 2

    Cibuľu pokrájame najemno, opražíme na oleji a postupne pridávame šunku, šampiňóny a rajčiaky. Potom zmes postupne zapracujeme do cesta.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 12 častí a vložíme do pripravenej formy na mafiny. Navrch bochníčkov poukladáme plátky slaniny a posypeme syrom. Pečieme pri 180 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia