Mafiny s paradajkami a so slaninkou
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 22. marca 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto, plnka, prísady, zdobenie. Anglický mafin už dávno prekročil hranice krajiny Zobraziť celý popisKoláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto, plnka, prísady, zdobenie. Anglický mafin už dávno prekročil hranice krajiny a získal si priazeň na celom svete.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V mise zmiešame mlieko, rozpustíme droždie, pridáme múku, maslo, vajce a korenie na pizzu. Vymiesime hladké cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto asi na 35 minút.
- 2
Cibuľu pokrájame najemno, opražíme na oleji a postupne pridávame šunku, šampiňóny a rajčiaky. Potom zmes postupne zapracujeme do cesta.
- 3
Cesto rozdelíme na 12 častí a vložíme do pripravenej formy na mafiny. Navrch bochníčkov poukladáme plátky slaniny a posypeme syrom. Pečieme pri 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu