Mafiny s paradajkami a so slaninkou

Autor receptu: redakcia

Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto, plnka, prísady, zdobenie. Anglický mafin už dávno prekročil hranice krajiny a získal si priazeň na celom svete.

4
porcie
55 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. V mise zmiešame mlieko, rozpustíme droždie, pridáme múku, maslo, vajce a korenie na pizzu. Vymiesime hladké cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto asi na 35 minút.
  2. Cibuľu pokrájame najemno, opražíme na oleji a postupne pridávame šunku, šampiňóny a rajčiaky. Potom zmes postupne zapracujeme do cesta.
  3. Cesto rozdelíme na 12 častí a vložíme do pripravenej formy na mafiny. Navrch bochníčkov poukladáme plátky slaniny a posypeme syrom. Pečieme pri 180 °C.