Mafiny s paradajkami a so slaninkou
Autor receptu: redakcia
Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto, plnka, prísady, zdobenie. Anglický mafin už dávno prekročil hranice krajiny a získal si priazeň na celom svete.
4 porcie |
55 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- V mise zmiešame mlieko, rozpustíme droždie, pridáme múku, maslo, vajce a korenie na pizzu. Vymiesime hladké cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto asi na 35 minút.
- Cibuľu pokrájame najemno, opražíme na oleji a postupne pridávame šunku, šampiňóny a rajčiaky. Potom zmes postupne zapracujeme do cesta.
- Cesto rozdelíme na 12 častí a vložíme do pripravenej formy na mafiny. Navrch bochníčkov poukladáme plátky slaniny a posypeme syrom. Pečieme pri 180 °C.