Maďarský guláš s českými nokerlami

Autor receptu: andys

...pomaly varený v keramickom hrnci. Nemusíte sa zaň hanbiť ani pred svokrou ;)

6-8
porcií
10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si nachystáme cibuľu a mäso. Hovädzie predné nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame - na objem rovnaké množstvo ako máme mäsa. Cibuľu opražíme na masti do zlatista. Ja som použila keramický hrniec, ktorý dobre drží teplo (obrázok k bodu 3.)
  2. Pridáme paradajky - lúpané v konzerve (ideálne je použiť čerstvé lúpané, ale v tomto ročnom období som zvolila konzervu) a dusíme, kým sa neodparí šťava.
  3. Pridáme mletú papriku a to najhlavnejšie - mäso. Osolíme a restujeme, kým sa nezatiahne. Na záver pridáme čerstvú nakrájanú papriku a jednu čili papričku (tiež nakrájanú na drobno). Podlejeme trochou vody a dusíme na miernejšom ohni - nemal by prestať vrieť - asi 3 hodiny. Guláš občas podlejeme a premiešame.
  4. Ako prílohu si pripravíme české "nokerle" - z polohrubej múky, 2 vajec, soli a vody vypracujeme stredne husté cesto. Halušky hádžeme do vriacej osolenej vody, kde ich varíme cca 10 minút. Dobrú chuť :)