Maďarský guláš s českými nokerlami
Autor receptu: andys
...pomaly varený v keramickom hrnci. Nemusíte sa zaň hanbiť ani pred svokrou ;)
6-8 porcií |
10 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si nachystáme cibuľu a mäso. Hovädzie predné nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame - na objem rovnaké množstvo ako máme mäsa. Cibuľu opražíme na masti do zlatista. Ja som použila keramický hrniec, ktorý dobre drží teplo (obrázok k bodu 3.)
- Pridáme paradajky - lúpané v konzerve (ideálne je použiť čerstvé lúpané, ale v tomto ročnom období som zvolila konzervu) a dusíme, kým sa neodparí šťava.
- Pridáme mletú papriku a to najhlavnejšie - mäso. Osolíme a restujeme, kým sa nezatiahne. Na záver pridáme čerstvú nakrájanú papriku a jednu čili papričku (tiež nakrájanú na drobno). Podlejeme trochou vody a dusíme na miernejšom ohni - nemal by prestať vrieť - asi 3 hodiny. Guláš občas podlejeme a premiešame.
- Ako prílohu si pripravíme české "nokerle" - z polohrubej múky, 2 vajec, soli a vody vypracujeme stredne husté cesto. Halušky hádžeme do vriacej osolenej vody, kde ich varíme cca 10 minút. Dobrú chuť :)