Foto: hviezdickaz
Nie je to pravý maďarský guľáš ako má byť,ale nám chutí - je to naša rýchlejšia a lacnejšia varianta...
6-8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 pohár |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2-3 strúčiky |
|
podľa potreby |
|
príloha |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme olej,pridáme cibuľu a osmažíme.
-
2
Mäso nakrájame na kocky, opečieme, pridáme soľ, korenie, papriku, rascu a vegetu.
-
3
Pridáme lečo, premiešame a dolejeme vodou.Varíme /cca 1 hodinu/ , kým je mäso mäkké.
-
4
Urobíme si zátrepku - zmiešame vodu s hladkou múkou a prevaríme. Na dochutenie pridáme prelisovaný cesnak, prípadne cesnakovú pastu a majoránku.
- 5
Podávame s knedľou.
- 5
Co tam ta muka hlada?Tak varia Cesi "uhersky gulas".V poriadnom gulasi je iba cibula/kopa ako masa/ a max.zemiak.No a vyri sa aspon den vopred.