Maďarský guľáš fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 21. januára 2011

Nie je to pravý maďarský guľáš ako má byť,ale nám chutí - je to naša rýchlejšia a lacnejšia varianta...

6-8
porcií
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
1 pohár
podľa potreby
podľa potreby
2-3 strúčiky
podľa potreby
príloha
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme olej,pridáme cibuľu a osmažíme.

    Maďarský guľáš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso nakrájame na kocky, opečieme, pridáme soľ, korenie, papriku, rascu a vegetu.

    Maďarský guľáš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme lečo, premiešame a dolejeme vodou.Varíme /cca 1 hodinu/ , kým je mäso mäkké.

    Maďarský guľáš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobíme si zátrepku - zmiešame vodu s hladkou múkou a prevaríme. Na dochutenie pridáme prelisovaný cesnak, prípadne cesnakovú pastu a majoránku.

  5. 5

    Podávame s knedľou.

    Maďarský guľáš (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

danculka
Gulášik robievam tmavší /viac papriky/ a pikantnejší,ale dobrý,každý si upravý,ako bude chcieť...
cica2
dobre vyzerá, mňam:) Teraz by som si aj dala na večeru ;-)
jegor
co rodina to ini gulas a urcite aj ten je vynikajuci
julica
na kilo masa akosi malo cibule a opat ta nestastna vegeta :(
hviezdickaz
julica-cibule si mozes kludne prisposobit kolko chces,a k tej vegete ti poviem asi tolko,ze ked nechces,pouzivat ju nemusis,nikto ta predsa do toho nenuti ;)

alexdidi
Takýto perkelt robím často hlavne mojím vnúčatám i keď tá moja príprava je trochu iná, deti majú radi takéto šťavnaté jedlá zväčša s haluškami alebo inou cestovinou...aj ten Tvoj bol iste výborný, prepáč no s maďarským gulášom nemá nič spoločné...
dorisa
Guláš mám rada aj ako polievku,aj ako hlavné jedlo.
tataika
guláš může být dobrý ale nevím lidi hlavně jí očima !!!!!!!!
duschko
Gulas mozem kazdy den aj ked ho varim ja, vzdy je iny. Asi preto ho mam rad. Ci uz je madarsky, slovensky alebo aky, hlavne ze chuti. Ked viem, ze pridu deti, tak gulas nerobim ostry, ale zvlast do nadobky si pripravim koreniacu zmes z chili, MCK, pretlaceneho cesnaku, a roznych inych palivych korenin, ktore zmiesam z par lyzicami gulasu. U dospelakov to ma vzdy velky uspech.
puntodadino
Cesko-nemecky recept,a nie madarsky gulas!

Co tam ta muka hlada?Tak varia Cesi "uhersky gulas".V poriadnom gulasi je iba cibula/kopa ako masa/ a max.zemiak.No a vyri sa aspon den vopred.
dandulka
recept dobrý, ale mal by sa pripravovať z hovädzieho mäsa. vtedy je aj omáčka tmavšia- taká aká by mala byť.
hviezdickaz
dandulka - ano,viem,ze by mal byt z hovadziny ,puntodadino - je jasne,ze ked varis klasicky gulas,tak sa dava tolko cibule,kolko masa a zahustuje sa zemiakmi ... toto je vsak varianta madarskeho a nie slovenskeho gulasu,kolko ludi - tolko chuti,nevyhovies kazdemu :))) My ho mame radi takto,a to je pre mna podstatne :) , dakujem vsetkym za komentare
jegor
pravy madarsky sa zahustuje cibulou zo zakladu nejde tam ani zemiak ani muka spravna farba gulasa je cim dlhsie maso opekame na tuku tym je potom gulas tmavsi a ma aj vyraznu chut no z gulasom sa daju robit premeny a ja mam radsej klasicky slovensky
maria777
maďarský guláš a bravčové mäso? a to už vôbec nie múka
js9mxd
Ahoj julica, neviem čo máš proti vegete?
zuzana78
ani ja neviem, preco stale Julica komentuje vegetu a ako jej vadi ale asi je jedina....nikto ju nenuti ale v kazdom recepte ju musi komentovat..
hviezdickaz
@maria777 ,@budkar - tak teda vyskusajte a potom kritizujte - varit si mozte co chcete a ako chcete... urcite mate svoje skusenosti a tiez ste ich nadobudli casom ... rada si pozriem aj vase recepty :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia