Maďarská plnená kapusta s údeninou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové plece a údené bravčové koleno spolu zomelieme. Do pripravenej zmesi pridáme očistenú rozmixovanú cibuľu a cesnak. Paradajkový pretlak, umytú a osušenú ryžu, bravčovú masť, soľ, mleté čierne korenie a všetko spolu dobre premiešame.
  2. Takto pripravenú zmes plníme do kapustových listov, ktoré sme predtým obvarili v osolenej vode. Naplnené listy povkladáme do hrnca, zalejeme vodou a osolíme. Pridáme ešte bravčovú masť a paradajkový pretlak. Nakoniec to posypeme najemno nakrájanou kyslou kapustou a opraženou nakrájanou klobásou alebo prerastenou slaninou.
  3. Celé to spolu varíme približne 45 minút pod pokrievkou. Uvarenú kapustu podávame s kyslou kapustou a opraženou slaninou, ktoré sa dusili v hrnci. Prizdobíme kyslou smotanou. Podávame s chlebom alebo pečivom.