Maďarská plnená kapusta s údeninou
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčové plece a údené bravčové koleno spolu zomelieme. Do pripravenej zmesi pridáme
očistenú rozmixovanú cibuľu a cesnak. Paradajkový pretlak, umytú a osušenú ryžu, bravčovú masť, soľ, mleté čierne korenie a všetko spolu dobre premiešame.
- Takto pripravenú zmes plníme do kapustových listov, ktoré sme predtým obvarili v osolenej vode. Naplnené listy povkladáme do hrnca, zalejeme vodou a osolíme. Pridáme ešte bravčovú masť a paradajkový pretlak. Nakoniec to posypeme najemno nakrájanou kyslou kapustou a opraženou nakrájanou klobásou alebo prerastenou slaninou.
- Celé to spolu varíme približne 45 minút pod pokrievkou. Uvarenú kapustu podávame s kyslou kapustou a opraženou slaninou, ktoré sa dusili v hrnci. Prizdobíme kyslou smotanou. Podávame s chlebom alebo pečivom.
|