Madarská domáca zimná saláma

Autor receptu: pusta

Rozhodla som sa pridať u nás nie známy, ale dobrý recept na domácu salámu, avšak často pripravovanú pochúťku na madarských zabíjačkách.

360 minút
príprava
2 dni minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso starostlivo zbavíme zvyškov kostí, chrupaviek, blán, škiach, ciev a kože. Pokrájame na pásy. Pomelieme aj s koreninami na kotúči č. 12 a dáme na krátko zmraziť a pomelieme ešte raz.
  2. Potom mäso necháme na chladnom mieste 24 hodín odležať. Masu plníme do salámového čreva na tesno, aby sa v čreve nenachádza žiadenl vzduch, ktorý by mohol spôsobiť skazenie salámy.
  3. Hotové salámy údime 2 dni studeným dymom. Správne vyrobená saláma vydrží 3-4 mesiace, pokiaľ je skladovaná na chladnom a dobre vetranom mieste. O správnosti jej výroby svedčí tvorba ušľachtilej bielej pliesne na povrchu salámového čreva, ktorú odstraňujeme zoškrabávaním každé 3 dni..