Madarská domáca zimná saláma
Autor receptu: pusta
Rozhodla som sa pridať u nás nie známy, ale dobrý recept na domácu salámu, avšak často pripravovanú pochúťku na madarských zabíjačkách.
360 minút príprava |
2 dni minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso starostlivo zbavíme zvyškov kostí, chrupaviek, blán, škiach, ciev a kože. Pokrájame na pásy. Pomelieme aj s koreninami na kotúči č. 12 a dáme na krátko zmraziť a pomelieme ešte raz.
- Potom mäso necháme na chladnom mieste 24 hodín odležať. Masu plníme do salámového čreva na tesno, aby sa v čreve nenachádza žiadenl vzduch, ktorý by mohol spôsobiť skazenie salámy.
- Hotové salámy údime 2 dni studeným dymom. Správne vyrobená saláma vydrží 3-4 mesiace, pokiaľ je skladovaná na chladnom a dobre vetranom mieste. O správnosti jej výroby svedčí tvorba ušľachtilej bielej pliesne na povrchu salámového čreva, ktorú odstraňujeme zoškrabávaním každé 3 dni..