Mac and Cheese videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 31. marca 2022

Cez pracovné dni, keď ja čas drahší ako šafran, sa hodí rýchle, chutné a výdatné jedlo, ktoré zaručene bude chutiť každému. Jedným z Zobraziť celý popisCez pracovné dni, keď ja čas drahší ako šafran, sa hodí rýchle, chutné a výdatné jedlo, ktoré zaručene bude chutiť každému. Jedným z favoritov sú makaróny so syrom a toto je spôsob, ktorým ich varím rád ja.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300 g (alebo kolienka)
10 g
1 PL
1 ČL pretlačený
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
300 ml
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Cestoviny daj uvariť do vriacej osolenej vody podľa návodu.

  2. 2

    V hlbokej panvici (ktorá sa dá vložiť do rúry) roztop maslo a na mierne slabom plameni za stáleho miešania na ňom opraž múku spolu s prelisovaným cesnakom. Po minúte pridaj sušenú cibuľu, granulovaný cesnak, oregano, kajenskú papriku a soľ s korením podľa chuti. Premiešaj a po ďalšej minúte začni pomaly a za stáleho miešania prilievať studené mlieko. Miešaj až kým hmota nezhustne a nezmiznú všetky hrudky.

  3. 3

    Nastrúhaj čedar a dve tretiny z neho pridaj do panvice, zbytok si odlož bokom na neskôr. Scedené cestoviny rovnako dôkladne vmiešaj do zmesi v panvici. Posyp zvyšným nastrúhaným syrom.

    Ideal
  4. 4

    Panvicu s cestovinami daj zapekať do rozohriatej rúry pri 200 °C na 10 minút. Na posledné 2 minúty zapni aj vrchný gril, nech sa syr navrchu priškvarí do dokonalosti.

  5. 5

    Podávaj dozdobené tenkými plátkami jarnej cibuľky.

  6. 6

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia