Lubelská štrúdľa
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
45 minút príprava |
35-40 minút tepelná úprava |
Postup- Zmiešame vodu, olej, med, soľ, ocot, túto zmes postupne pridávame do múky, rozmiešame, aby vzniklo vláčne
cesto, ktoré vypracovávame, až kým sa neodliepa od rúk a tably. Vypracovaný bochník dáme na pol hodiny kysnúť (cesto prikrývame nahriatymi hrncami, aby bolo stále v teple).
- Na pracovný stôl prestrieme obrus, ktorý pomúčime. Na obruse potom vyťahujeme tenučké cesto rukami namočenými v rozpustenom tuku. Takto natiahnuté cesto jemne pokropíme roztopenou herou, do pásu rozložíme pripravenú zmes a pomaly pomocou obrusu zvinieme. Položíme na plech, potrieme rozpusteným tukom a pečieme cca 1/2 hodiny pri teplote 180 oC.
- Plnka: Všetky ingrediencie spolu zmiešame a pridáme rozpustenú visu a heru. Plnka nesmie byť ani hustá, ani riedka.
|