Lososový steak so špenátom (fotorecept)

Autor receptu: porzellanka

Dalsi z nasich oblubenych receptov, neportebuje vela casu na pripravu. Velmi rychla vecera, najdlhsie trva umytie a odstopkovanie spenatu. Hladali sme recept so setrnou upravou ryby, aby sa pocas pripravy nevysusila. Naozaj staci, ak mate dobru panvicu, steak oprazit z jednej strany, obratit a vypnut a nechat dojst. Neskusala som s hrubymi steakmi, ale do 3 cm su prepecene..

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zacneme spenatom - alebo poverime clena rodiny, ktory ma nieco na rovasi. Umyt, odstopkovat. Nakrajame cibulu, oprazime na masle, pridame spenat, dusime priblizne 10 minut. Ja cerstvy spenat nesolim. Kto ma rad posoleny, teraz je spravny cas pridat sol. Pridame smotanu, pripadne nastruhany syr.
  2. Kym sa spenat dusi, pripravime steaky z lososa - klasicky: umyjeme, osusime, posolime, posypeme mletym ciernym korenim a paprikou. Obalime v hladkej muke.
  3. Nechame zohriat olej na panvici, vlozime steaky a oprazime z jednej strany.
  4. Obratime a vypneme sporak. Nechame "dojst" na panvici. Netreba sa bat, ze ryba nebude prepecena, pokial steaky nie su prilis hrube, prepecie sa. Maso ostane stavnate, nevysusi sa.