Lososový steak na sladkej omáčke s pažítkou fotorecept

ernest - fotkaernest, 7. októbra 2010
Lososový steak na sladkej omáčke s pažítkou (fotorecept)
Foto: ernest

Originál receptu je niekde z tv, no preonačený podla našich chutí.

4-6
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

3 Kg velký
1.5 dcl
250 ml
1 pl
1 pl
2 pl
1 ks
 štipka

Postup

  1. 1

    lososa oderieme z kože ,zbavíme kostry, nakrájame na asi 1.5 cm hrubé steaky, dobre nakoreníme korením na ryby prípadne len nasolíme kto nemá rád korenené ,necháme chvílku odležať . Na panvici ktorá je pre nás teraz dôležitá sprudšia opečieme kusy ryby z oboch strán asi 4 minutky ,dôležité je aby chitily zlatavú kôrku.

    Lososový steak na sladkej omáčke s pažítkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ked máme hotové steaky stiahneme teplotu a do oleja pridáme smotanu na varenie ližicu medu a horčice ,teraz je dôležité pridať aj korenie na ryby asi za ližičku za stáleho miešania pridáme pomaly šťavu z citronu aby sa nesekla.Ja dávam aj z 1.5 citronu máme to tak radšej .

    Lososový steak na sladkej omáčke s pažítkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobre premiešame a privedieme do varu a už len servírovať.U nás podávame s opečenými zemiakmy no zvládne aj ryžu či tarhoňu.

    Lososový steak na sladkej omáčke s pažítkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. Advent

Diskusia k receptu

palokuchki
Je to velmi pekne naservirovane a tiez to vyzera chutne. Ukladam si do KK.
janger
Lososa mam tiez velmi rada, len tu kozu nikdy nestahujem...Ta omacka moze byt tiez vyborna! Mnam.
altyn
Podľa foto som myslel že to robil šéfkuchár!!!! A vyzerá to na zakusnutie!
ernest
Dakujem za komplimenty a gratulácie, kedže som vyhral prvý krát mal som až zimomriavky ked som dostal správu .Pokial som to na taniery naservíroval podla svojej predstavy už to bolo studené obdivujem preto predstavivost všetkých ktorý to dokážu ľavou zadnou.Keď sa to však prihrialo bolo to vskutku super .Nato že som to vydel asi len 5 min v TV to slávy neskutočný úspech .
evusik
losos je sama osebe úžasná ryba a nepotrebuje komplikovanú prípravu, preto oceňujem tvoj recept, pekne pripravený, pekne popísaný aj pekne naservírovaný a odfotený ..... gratulujem k výhre :-)