Čaute milé varecháčky a milí varecháči,pozrite si vo štvrtok(21.januara 2016) na STV2 o 13.25h dokument s nazvom Och,ryba!doporučujem....
@zareagujDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 635 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky +video -
Karamelové košíčky (šuhajdy) -
Opekance s makom -
Jemné vanilkové pečivo s orieškovým krémom -
Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Jednoduchá orechovo-kávová torta -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
Keby som si ho pozrel pred vianocami,
nemali by sme na stedrovecernom stole
Norskeho Lososa :-(
a teraz ci uhadnes, preco som to nepozerala?
Ďakujem.
A to som sa chcel odsťahovať do Nórska, aby som zdravšie žil. :-(
chovy ryb zase chcu v prvom rade gnerovat zisk, takze krmia priemyselne vyrabanymi krmivami, ktore sa robia z odpadu ( druhotne vyuzitie surovin ) , aby boli vynosy co najvyssie, tak s pridanim roznych syntetickych vitaminov a ...
myslim, ze netreba dalej rozpisovat
a ked niekto da strucny obsah, rada sa pozriem, v com som sa sekla
najvacsi problem vidim v tom, ze stracame alternativy :-(
Ak je to všetko pravda čo v dokumente bolo uvedené tak by sa ryby vôbec nemali jesť.
www.niejetotak.sk/och-ryba-filet-oh-fish-2013/...
je to z STV
veľká vďaka za info..aký len to čaká život našich potomkov..??..sú denne ohrozovaní jedovatými potravinami..vodou..vzduchom..a ešte aj novodobý fenomén utekajúceho zla..panebože..neopúšťaj nás..
"bioparky, biopotraviny" všetko je len biznis...v minulosti bol robený D test na kečupy..a najhoršie dopadol kečup pre deti z bio potravín, kde sme sa to dostali ? asi sa už nedá veriť ničomu...nikomu
Ja kupujem len morske ryby, tu je ina teoria, vacsina vodnych tokov je znecistena polnohospodarskymi hnojivami.
Su aj chytraci, co chcu na vsetkom zarobit.
Ved je dostat aj losos "divozijuci", ale ten je neporovnatelne drahsi...vacsina ludi kupi toho lacnejsieho, z takychto vselijakych fariem.
Volakedy sa ludia uskromnili, jedlo sa maso jeden, dvakrat za tyzden. Teraz pomaly kazdy den. Ludia nakupia, potom casto aj vyhadzuju. Kolko potravin konci v kontajneroch? Mali by sme sa naucit zit trochu inac. Ale da sa to este? My ludia si vsetko strasne nicime. Pozrite sa na ten obrovsky odpad plastov, takzvanu plastovu polievku, ktora sa nachadza v oceanoch? Ak budeme postupovat takto, tak v 2050 bude v oceanoch viac plastov, ako ryb....a kto to vsetko robi? My, ludia. Nicime si vsetko, vodu, vzduch, zvierata, a tym aj sami seba.
Okrem toho sa aj radi nechame podvadzat.
Vsimnite si napriklad aj tzv. lososovych pstruhov. Taka ryba neexistuje.
Je to len draho zaplateny, umelo chovany pstruh, ktory je prikrmovany okrem ineho aj farbivom, synteticky vyrobenym astaxanthinom. V lepsom pripade ( v biologickych bazenoch) prirodnym farbivom. A to len preto, lebo si myslime, ze ta ruzova ryba bude lepsia....
Neviem, ked tak niekedy nad tym rozmyslam, ci sa to da zmenit. Asi ani uz nie. Ci aj je nejake vychodisko... Aby nebol ani hlad medzi ludmi a ani aby sme nemuseli jest vselijake svinstva. Je to ako vlak, ktory sa hrnie stale dalej a rychlejsie a rychlejsie. Ci sa da zastavit?
Aspon trosku by sme sa mali vsetci snazit. Napriklad tie vselijake igelitky. Na kazdu malickost v obchode musime dostat igelitovu tasku. Som rada, ze to tu, v Holandsku, to trochu idu obmedzovat. V kazdom obchode, za kazdu tasku sa uz musi platit. Takze zacnime od seba, kupme si normalne tasky, obmedzme igelitky co najmenej. Ja pouzivam jednu aj neviem ako dlho! Doderava ;-)...My musime aj odpad triedit. Vsetko zvlast, odpad z potravin zvlast, papier zvlast, sklo, plasty, handry, a zvysny odpad - za ten musime platit za kazde vyprazdnenie domaceho kontajnera...vsetko, co sa da, sa musi recyklovat.
Vyzera to, ze skacem z jedneho do druheho, ale myslim si, ze to ma jedno s druhym aj dost suvislosti....
U nas recyklujeme vsetok odpad, dokonca zbytky potravin idu do zvlastnych kontainerov, su recyklovane zvlast.
USA ma naviacej odpadu na nasej planete. Hanbim sa. (-:
Mam stastie zit v state ktory je vzorom v ochrane prirody a recyklovaniu vsetkeho odpadu.
S údivom sa pozerám na lastovičky - ľudí, páriky, ktoré sa rozhodnú žiť so svojou rodinou mimo "civilizácie", žijú skromne, v ťažkých podmienkach, skoro sebestačne. Som zbabelá na taký druh života a pravdupovediac aj lenivá. Potravinársky priemysel nás rozmaznal. Alibisticky to voláme pokrok, ale je to len márnivosť a pažravosť:-(
nedávno som pozerala dokument o hromadení odpadkov na Zemi. Bol šokujúci. Utkvela mi v pamäti veta o tom, ako chce každý zachrániť planétu. Ona sa o seba postará. Človek by mal zachrániť skôr sám seba, pretože Zem bude existovať aj dlho po tom, ako vyhynie posledný človek.
@janger , Janka , hovoríš mi z duše, ja sa toho už nedožijem, ale keď sa to nezastaví, je to presne čo napísala @kukulienka citujem : Človek by mal zachrániť skôr sám seba, pretože Zem bude existovať aj dlho po tom, ako vyhynie posledný človek.
Môžeme sa tešiť, že žijeme na Slovensku, máme vodu, otvoríme vodovodný kohútik a nikomu nepríde, že to čo je u nás samozrejmé v tretích krajinách si musia kupovať, viem, aj nafta je dôležitá je veeeeľmi veľa produktov čo bez nafty je nemysliteľné ju vyrobiť, ale keď nebude vody, nafta je nám na : vie mi niekto na to dať odpoveď ? je dobre si vypočuť :-) www.rtvs.sk/radio/archiv/11418...
(pre mňa okrem mačiek v závere)
Je pravda ze nasa zemicka sa stala malou na mnozstvo liudi, ktroi potrebuju jest. Kto ma peniaze moze jest zdravo, ale ked si pozriete filmy o vyrobe parkov alebo klobas, kde ne jednej strane hadzu male prasiatka a na druhej strane vychadzaju klobasky, tak vas prejde chut jest. Iny film o chove kureniec alebo spracovavanie hovadzieho masa od zabijacky az po vyrobu kabeliek z koze. Hovorite ze budeme jest zemiaky. A co popolcek od Rusov, Acid Rain, spodna voda ktora je znecistena nasim odpadom. To vsetko nas otravuje.
Ale nepanikujme, Ludska rasa je velmi prisposobiva. Vydrzali sme 200,000 rokov na tejto zemi, tak budeme existovat aj dalej. Je tam niekto hore, kto dava pozor na to co vyvadzame.