Lososová terinka s kaviárom, jogurtom a žeruchou

Jaroslav Cabúk
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
Lososová terinka s kaviárom, jogurtom a žeruchou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

500 g
500 g
7 plátkov
1 téglik




Postup

  1. 1

    Plátky želatíny namočíme v miske s trochou studenej vody. V inej miske ochutíme jogurt soľou, korením, citrónovou šťavou, môžeme pridať trochu práškového cukru. Namočenú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli a cez sitko za stáleho miešania pridáme do zmesi jogurtu.

  2. 2

    Formu vyložíme potravinárskou fóliou, dáme do nej plátky lososa, nalejeme prvú vrstvu jogurtu, posypeme posekaným kôprom a žeruchou, preložíme kúskami lososa, navrstvíme ďalšiu vrstvu jogurtu a vrch prekryjeme lososom, ktorý prečnieva cez okraje.

  3. 3

    Dáme na noc do chladničky a potom nakrájame. Podávame s trochou kaviáru, kyslejším ovocím a čerstvým pečivom.

  4. 4

    Náš tip: Plátková želatína je v tomto prípade vhodnejšia ako práškové prípravky. Najlepšia je vyrobená z agar–agaru. Dbajte na to, aby sa dobre rozpustila.

Diskusia k receptu

danulatenko
Za taketo jedielko by ma manzel urcite nosil na rukach... :D V ikei mali vypredaj svedskych specialit a mam takeho lososa v mraznicke. Len kde zobrat taky malicky "srnci chrbat"???
luciasz
na tento recept si sama netrúfam, ale slinky sa mi zbiehajú....:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia