Lososová terinka s kaviárom, jogurtom a žeruchou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Plátky želatíny namočíme v miske s trochou studenej vody. V inej miske ochutíme jogurt soľou, korením, citrónovou šťavou, môžeme pridať trochu práškového cukru. Namočenú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli a cez sitko za stáleho miešania pridáme do zmesi jogurtu.
  2. Formu vyložíme potravinárskou fóliou, dáme do nej plátky lososa, nalejeme prvú vrstvu jogurtu, posypeme posekaným kôprom a žeruchou, preložíme kúskami lososa, navrstvíme ďalšiu vrstvu jogurtu a vrch prekryjeme lososom, ktorý prečnieva cez okraje.
  3. Dáme na noc do chladničky a potom nakrájame. Podávame s trochou kaviáru, kyslejším ovocím a čerstvým pečivom.
  4. Náš tip: Plátková želatína je v tomto prípade vhodnejšia ako práškové prípravky. Najlepšia je vyrobená z agar–agaru. Dbajte na to, aby sa dobre rozpustila.