Losos Teriyaki

Losos Teriyaki

Autor receptu: shanshi

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Plátky lososa umyjeme a trochu vysušíme. Na panvicu dáme 1 PL wok oleja a dochrumkava usmažíme lososa na oboch stranách. Lososa zalejeme s Teriyaki omáčkou a necháme piecť na miernom ohni približne 2-3 minúty. Lososa dáme dole z panvice a udržiavame ho v teple.
  2. Strúčiky cesnaku ošúpeme a najemno nasekáme. Zeleninu nakrájame na kúsky a s cesnakom ju smažíme 5-8 minút. Ochutíme sójovou omáčkou a podávame s lososom.
  3. Shan'shi Tip: Jedlo môžeme podávať s ryžou. Kto má rád trochu pikantnejšie jedlo, môže si do Teriyaki omáčky pridať ½ lyžičky Sambal Oelek.