Losos na kyselkavej zelenine (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Ľahké letné jedlo (1294kJ)
1 porcia |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme a nakrájame si zeleninu.
- Dáme si variť quinou v dvojnásobnom množstve vody, s kurkumou a soľou, na slabom plameni na 15 minút.
- Na oleji si v panvici opražíme cibuľu, cesnak a zeler, opekáme 5 minút. Medzitým si pokrájame zvyšnú zeleninu (paradajku, redkvičku, uhorku) a bylinky.
- Obsah panvice zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme citrónovú štavu, pór... premiešame, prikryjeme a dusíme 5 minút. Medzitým rozdelíme plátky lososa na menšie kúsky...
- Po 5 minútach ho pridáme k zelenine a opäť pod pokrievkou dusíme, 8-10 minút. Nakoniec posypeme estragonom, pridáme soľ a premiešame.
- Lososa so zeleninou podávame s quinoa, posypeme kúskami paradajok a bylinkami, pridáme ostatnú zeleninu a biely jogurt. Dobrú chuť.
- Energetické hodnoty (cca): 1294kJ
Bielkoviny: 22g
Sacharidy: 24g
Tuky: 14g