Tento šalát robila už moja babička, mamička a teraz ja
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
160 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do politrového hrnca z vodou nasypeme tmavý cukor, zalejeme octom a rozmiešame vidličkou, aby sa cukor rozpustil. Pridáme lyžičku morskej soli, štipku čierneho korenia a zalejeme dobre vychladenou vodou. Premiešame a necháme stáť na chladnom mieste asi pol hodiny.
- 2
Z hlávkového šalátu odstránime spodný hlúbik. Rozoberieme ho na jednotlivé listy a vnútorné ružičky necháme vcelku :)
- 3
Listy šalátu dobre umyjeme a zalejeme studenou zálievkou. Konzumujeme ideálne k masu. Alebo si urobíme novú verziu s pridaním rôznej zeleniny a pridáme dresing. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu