Listový šalát

waldosinka - fotkawaldosinka, 12. februára 2014

Tento šalát robila už moja babička, mamička a teraz ja

8
porcií
15 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
6 PL
5 PL
1 čl
 štipka
400 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do politrového hrnca z vodou nasypeme tmavý cukor, zalejeme octom a rozmiešame vidličkou, aby sa cukor rozpustil. Pridáme lyžičku morskej soli, štipku čierneho korenia a zalejeme dobre vychladenou vodou. Premiešame a necháme stáť na chladnom mieste asi pol hodiny.

  2. 2

    Z hlávkového šalátu odstránime spodný hlúbik. Rozoberieme ho na jednotlivé listy a vnútorné ružičky necháme vcelku :)

  3. 3

    Listy šalátu dobre umyjeme a zalejeme studenou zálievkou. Konzumujeme ideálne k masu. Alebo si urobíme novú verziu s pridaním rôznej zeleniny a pridáme dresing. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
koľk do tej vody tam teda ide? Pol litra + 4dcl ? Alebo, koľko vody v tom pol litrovom hrnci má byť z tých 4 dcl?
evanaaa
Ja zvyknem ten nálev prevariť a nechať vychladnúť, podobne ako aj na zemiakový šalát.