Listový šalát

Autor receptu: waldosinka

Tento šalát robila už moja babička, mamička a teraz ja

8
porcií
15 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do politrového hrnca z vodou nasypeme tmavý cukor, zalejeme octom a rozmiešame vidličkou, aby sa cukor rozpustil. Pridáme lyžičku morskej soli, štipku čierneho korenia a zalejeme dobre vychladenou vodou. Premiešame a necháme stáť na chladnom mieste asi pol hodiny.
  2. Z hlávkového šalátu odstránime spodný hlúbik. Rozoberieme ho na jednotlivé listy a vnútorné ružičky necháme vcelku :)
  3. Listy šalátu dobre umyjeme a zalejeme studenou zálievkou. Konzumujeme ideálne k masu. Alebo si urobíme novú verziu s pridaním rôznej zeleniny a pridáme dresing. Dobrú chuť