Čokoládový koláč
Liptovský prekladanec
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Cukor s maslom a strúhanou citrónovou kôrou
vymiešame na penu. Potom pridáme postupne
5 žĺtkov, sneh vyšľahaný z 5 bielkov a preosiatu múku,
zľahka zamiešame a cesto rozdelíme na polovice.
- Do jednej polovice cesta zamiešame postrúhanú čokoládu a druhá ostane biela. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto striedavo dávame na plech v šikmých pásoch vedľa seba. Začíname od rohu plechu a postupne vyplníme celý
plech.
- Všetko posypeme nahrubo posekanými
mandľami a pečieme pri 180 °C (či je upečené, vyskúšame špajdľou).
Po upečení krájame tak, aby vznikla pekná
mozaika. Môžeme posypať cukrom.
|