« Naspäť na tento recept

Liptovský prekladanec verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Cukor s maslom a strúhanou citrónovou kôrou vymiešame na penu. Potom pridáme postupne 5 žĺtkov, sneh vyšľahaný z 5 bielkov a preosiatu múku, zľahka zamiešame a cesto rozdelíme na polovice.

Do jednej polovice cesta zamiešame postrúhanú čokoládu a druhá ostane biela. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto striedavo dávame na plech v šikmých pásoch vedľa seba. Začíname od rohu plechu a postupne vyplníme celý plech.

Všetko posypeme nahrubo posekanými mandľami a pečieme pri 180 °C (či je upečené, vyskúšame špajdľou). Po upečení krájame tak, aby vznikla pekná mozaika. Môžeme posypať cukrom.

Suroviny




10
porcií
30
minút
príprava
25
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist