Linguine s paradajkami a šampiňónmi
Autor receptu: sparkle
Dnes som na varenie nemala veľa času, no i tak sa mi podarilo pripraviť veľmi chutné a
ľahké jedlo. Ak máte radi cestoviny, určite vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept.
4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Pridáme soľ, kurkumu a uvaríme cestoviny (al dente). Cestoviny budú krásne žlté. Scedíme.
- Medzi tým si pripravíme omáčku. Do paradajkovej zmesy na panvicu pridáme dva roztlačené strúčiky cesnaku, soľ a korenie podľa chuti. Kto má rád pikantné jedlá kľudne môže pridať aj trochu chilli. Chvíľu povaríme, kým sa chute spoja. Ja som použila lúpané a krájané paradajky z plechovky (ako pretlak), no ak máte veľa paradajok a viac času pripravte si vlastnú paradajkovú zmes - Paradajky sparte nad vriacou vodou, šupa pôjde ľahko dole. Odstráňte šupu, pokrájajte, dochuďte, chvíľu povarte a zmes máte hotovú :)
- Na ďalšej panvici opražíme na masielku pokrájané šampiňóny do zlata.
- Cestoviny zmiešame s paradajkovou omáčkou, pridáme najemno nasekanú čerstvú pažítku a šampiňóny. Posypeme nastrúhaným parmezánom.
- Servírujeme ešte horúce. Prizdobíme opečenými šampiňónmi a pokvapkáme olivovým olejom.
- Tento chutný recept dokáže pripraviť aj úplný začiatočník vo varení, tak veľa šťastia :)
Snáď Vám bude chutiť ;)