Linguine s paradajkami a šampiňónmi

Autor receptu: sparkle

Dnes som na varenie nemala veľa času, no i tak sa mi podarilo pripraviť veľmi chutné a ľahké jedlo. Ak máte radi cestoviny, určite vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Pridáme soľ, kurkumu a uvaríme cestoviny (al dente). Cestoviny budú krásne žlté. Scedíme.
  2. Medzi tým si pripravíme omáčku. Do paradajkovej zmesy na panvicu pridáme dva roztlačené strúčiky cesnaku, soľ a korenie podľa chuti. Kto má rád pikantné jedlá kľudne môže pridať aj trochu chilli. Chvíľu povaríme, kým sa chute spoja. Ja som použila lúpané a krájané paradajky z plechovky (ako pretlak), no ak máte veľa paradajok a viac času pripravte si vlastnú paradajkovú zmes - Paradajky sparte nad vriacou vodou, šupa pôjde ľahko dole. Odstráňte šupu, pokrájajte, dochuďte, chvíľu povarte a zmes máte hotovú :)
  3. Na ďalšej panvici opražíme na masielku pokrájané šampiňóny do zlata.
  4. Cestoviny zmiešame s paradajkovou omáčkou, pridáme najemno nasekanú čerstvú pažítku a šampiňóny. Posypeme nastrúhaným parmezánom.
  5. Servírujeme ešte horúce. Prizdobíme opečenými šampiňónmi a pokvapkáme olivovým olejom.
  6. Tento chutný recept dokáže pripraviť aj úplný začiatočník vo varení, tak veľa šťastia :) Snáď Vám bude chutiť ;)