Linguine s morskými plodmi 
	        Autor receptu: andys
	         
	        
	        Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)
| 
 6porcií
 | 
 5 minútpríprava
 | 
 15 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Na olivovom oleji opražíme cibuľu, nakrájanú na prúžky, pridáme zmes morských plodov, pridáme pretlačený cesnak, osolíme, pridáme čerstvo mleté korenie a podlejeme vínom. Podusíme, kým sa víno neodparí. Pridáme petržlenovú vňať, zahustíme pasírovanými paradajkami a necháme prevrieť. 
- Talianske cestoviny linguine uvaríme v osolenej vode podľa toho, ako máme radi - ja varievam "al dente". Scedíme, ale nepreplachujeme. 
- Cestoviny premiešame so zmesou morských plodov a ihneď podávame. A tešíme sa na leto ;) Dobrú chuť :)