Linguine s morskými plodmi
Autor receptu: andys
Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)
6 porcií |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji opražíme cibuľu, nakrájanú na prúžky, pridáme zmes morských plodov, pridáme pretlačený cesnak, osolíme, pridáme čerstvo mleté korenie a podlejeme vínom. Podusíme, kým sa víno neodparí. Pridáme petržlenovú vňať, zahustíme pasírovanými paradajkami a necháme prevrieť.
- Talianske cestoviny linguine uvaríme v osolenej vode podľa toho, ako máme radi - ja varievam "al dente". Scedíme, ale nepreplachujeme.
- Cestoviny premiešame so zmesou morských plodov a ihneď podávame. A tešíme sa na leto ;) Dobrú chuť :)