Linguine s morskými plodmi

Autor receptu: andys

Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)

6
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, nakrájanú na prúžky, pridáme zmes morských plodov, pridáme pretlačený cesnak, osolíme, pridáme čerstvo mleté korenie a podlejeme vínom. Podusíme, kým sa víno neodparí. Pridáme petržlenovú vňať, zahustíme pasírovanými paradajkami a necháme prevrieť.
  2. Talianske cestoviny linguine uvaríme v osolenej vode podľa toho, ako máme radi - ja varievam "al dente". Scedíme, ale nepreplachujeme.
  3. Cestoviny premiešame so zmesou morských plodov a ihneď podávame. A tešíme sa na leto ;) Dobrú chuť :)