Linecké pečivo

Linecké snehové kolieska

Autor receptu: katarinalucanova

Krehké linecké koláčiky so snehovým okrajom a lahodným džemom.

30-40
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Linecké cesto: Všetky suroviny na cesto zmiesime. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 1 hodinu. Odležané cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska. Kolieska uložíme na suchý plech.
  2. Sneh: Bielky s kryštálovým cukrom a štipkou soli šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Vyšľaháme krásny lesklý sneh. Do snehu primiešame citrónovú šťavu a Solamyl. Pomocou cukrárenskej špičky nastriekame na linecké kolieska snehové kruhy tak, aby stred ostal prázdny.
  3. Dokončenie: Kolieska dáme piecť na cca 20 minút. Po upečení naplníme stred kyslejším domácim džemom.