Linecké pečivo (špaldové)
Autor receptu: mrcookiecook
Sme sa toho najedli od detstva... :-) Doma sme robievali z obyčajnej múky a len kolieska, takže som sa rozhodol, že tentoraz ich urobím inak. Vyhrabal som nejaké formičky, vymenil múku...
30 minút príprava |
7 minút na 150 °C |
Postup
- Zo všetkých surovín vypracujeme cesto...
- Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné tvary...
- Pri vykrajovaní z cesta musíme myslieť na to, že jedna časť bude spodkom a druhá vrchom, takže vykrajujeme do páru. Do vrchnej časti urobíme otvor cez ktorý bude na nás kukať džem (kto nechce nemusí robiť otvor a nechá obe časti rovnaké). Na výrobu otvorov alebo dierok do koláčov, či na výrobu granúl pre nášho psíka (vtedy treba použiť väčšiu) som si vymyslel takúto pomôcku z injekčnej striekačky... :-)
- Vykrojené cesto poukladáme na plech a pečieme 7. minút pri 150°C, necháme vychladnúť...
- Vychladnuté pečivo spojíme džemom a obalíme v práškovom cukre.
Dobrú chuť... :-)