Ovocný koláčik v 2 variantách.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g alebo Hera |
|
| 100 g |
|
| 300 g |
|
| 2 ks |
|
| Plnka: | |
| 11-12 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 100-150 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 1. varianta: | |
| 150 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
| 2. varianta: | |
| 2 ks |
|
| 80 g |
|
Postup
-
1
Z tuku, cukru, múky a žĺtkov vypracujeme cesto a rozvaľkáme.
-
2
Plech na muffiny otočíme a poriadne vymastíme zvyšným Palmarinom alebo Herou.
-
3
Z cesta vykrajujeme veľké kruhy a dávame na plech, všetky medzery poriadne pozliepame, aby košíčky neboli deravé.
-
4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch cca 15 minút. Ak sme formu poriadne vymastili, upečené košíčky zídu z formy bez problémov.
-
5
Do hrnca dáme povariť ríbezle (alebo akékoľvek iné ovocie) s cukrom. Väčšinou dávam pomer na 3 lyžice ovocia 1 lyžica cukru.
-
6
Vo vode rozhabarkujeme Zlatý klas a ríbezle zahustíme. Vznikne veľmi tuhá kaša, ktorou hneď naplníme košíčky.
-
7
Košíčky necháme chladnúť a medzitým si vyšľaháme v mlieku šľahačku v prášku. V miske zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a zľahka vmiešame šľahačku. Navrstvíme na košíčky.
-
8
Na koniec môžeme posypať čokoládovými hoblinami a dáme do chladničky. Koláčik je osviežujúci na letné dni.
- 9
2. možnosť: Namiesto šľahačkovo-smotanovej vrstvy ušľaháme bielka s cukrom, navrstvíme na ovocnú plnku a dáme do rúry zapiecť sneh do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 9









Diskusia k receptu