Linecké ovocné košíčky (fotorecept)

Autor receptu: zuzlik0402

Ovocný koláčik v 2 variantách.

12
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z tuku, cukru, múky a žĺtkov vypracujeme cesto a rozvaľkáme.
  2. Plech na muffiny otočíme a poriadne vymastíme zvyšným Palmarinom alebo Herou.
  3. Z cesta vykrajujeme veľké kruhy a dávame na plech, všetky medzery poriadne pozliepame, aby košíčky neboli deravé.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch cca 15 minút. Ak sme formu poriadne vymastili, upečené košíčky zídu z formy bez problémov.
  5. Do hrnca dáme povariť ríbezle (alebo akékoľvek iné ovocie) s cukrom. Väčšinou dávam pomer na 3 lyžice ovocia 1 lyžica cukru.
  6. Vo vode rozhabarkujeme Zlatý klas a ríbezle zahustíme. Vznikne veľmi tuhá kaša, ktorou hneď naplníme košíčky.
  7. Košíčky necháme chladnúť a medzitým si vyšľaháme v mlieku šľahačku v prášku. V miske zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a zľahka vmiešame šľahačku. Navrstvíme na košíčky.
  8. Na koniec môžeme posypať čokoládovými hoblinami a dáme do chladničky. Koláčik je osviežujúci na letné dni.
  9. 2. možnosť: Namiesto šľahačkovo-smotanovej vrstvy ušľaháme bielka s cukrom, navrstvíme na ovocnú plnku a dáme do rúry zapiecť sneh do zlatista.