Linecké pečivo
Linecké pečivo

Linecké kolieska s Kofilou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 11. decembra 2023. Komerčný recept.

Výborné krehké vianočné pečivo s kávovým krémom bude ozdobou na sviatočnom stole. Vyskúšajte s nami tento skvelý recept na linecké kolieska s Kofilou.

35 plnených koliesok
porcií
45 (+ chladenie) minút
príprava
8-10 minút
na 170 °C
Advertisement

Suroviny

Cesto:
260 g
170 g
80 g
2 ks
1/2 ks
Kávová ganache:
225 ml (33 %)
8 ks
Poleva:
3 ks
20 g (70 %)
50 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Deň vopred si pripravíme kávovú ganache. Smotanu zohrejeme a potom do nej nalámeme 8 kusov Kofily, rozmiešame a keď je všetko rozpustené, prelejeme cez sitko do misky a odložíme do druhého dňa do chladničky.

  2. 2

    Na cesto spolu vymiesime múku, maslo, cukor, žĺtky a nahrubo nastrúhanú zmrazenú Kofilu. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na dve hodiny do chladničky.

  3. 3

    Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme kolieska. Do polovice koliesok vykrojíme ešte malou formičkou stredy. Poukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 170 °C v režime teplý vzduch pečieme asi 8 až 10 minút. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Deň vopred pripravenú kávovú ganache zľahka vyšľaháme na pevný krém.

  5. 5

    Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a Kofilou a namáčame do nej kolieska s vykrojeným stredom. Necháme odkvapkať a stuhnúť.

  6. 6

    Vyšľahanú ganache dáme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame na celé upečené kolieska. Spojíme s vrchnými kolieskami.

  7. 7

    Kolieska môžeme ešte ozdobiť nasekanou Kofilou Latte, nasekanými orieškami alebo necháme len čokoládové bez ozdoby. Skladujeme v chladničke.

  8. 8

    Recept od Lucie Arichtevy z Pěkně vypečený blog. Viac Kofila receptov nájdete na orioncokolada.cz

Diskusia k receptu

evanaaa
Neviem, koľko stojí Kofila, ale 13 kusov asi dosť....inak, čo sa týka výzoru a chuti, určite pekné na pohľad a výborné na chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia